Resipi Hinava
Bahan-bahan
- Ikan Tenggiri ( Sederhana)
- 6 Ulas Bawang Merah (dihiris)
- 2 Ulas Bawang Putih (dihiris)
- 3-4 Biji Limau Kapas (Ambil jusnya)
- Sedikit garam, serbuk perasa, Halia
Cara-cara
- Ikan Tenggiri dibersihkan terlebih dahulu, kemudian dicincang hingga lumat.
- Tuangkan sedikit air panas ke atas isi ikan tersebut selama 1 minit dan toskan.
- Semua bahan yang telah dihiris halus tadi digaulkan bersama dengan isi ikan.
- Kemudian dicampur dengan jus limau kapas
Resipi Hinava
Bahan-bahan
- Ikan Tenggiri ( Sederhana)
- 6 Ulas Bawang Merah (dihiris)
- 2 Ulas Bawang Putih (dihiris)
- 3-4 Biji Limau Kapas (Ambil jusnya)
- Sedikit garam, serbuk perasa, Halia
Cara-cara
- Ikan Tenggiri dibersihkan terlebih dahulu, kemudian dicincang hingga lumat.
- Tuangkan sedikit air panas ke atas isi ikan tersebut selama 1 minit dan toskan.
- Semua bahan yang telah dihiris halus tadi digaulkan bersama dengan isi ikan.
- Kemudian dicampur dengan jus limau kapas.
- See more at: http://my.mustaffa.org/makan-tradisi-hinava#sthash.70Ksxq7B.dpuf
Resipi Hinava
Bahan-bahan
- Ikan Tenggiri ( Sederhana)
- 6 Ulas Bawang Merah (dihiris)
- 2 Ulas Bawang Putih (dihiris)
- 3-4 Biji Limau Kapas (Ambil jusnya)
- Sedikit garam, serbuk perasa, Halia
Cara-cara
- Ikan Tenggiri dibersihkan terlebih dahulu, kemudian dicincang hingga lumat.
- Tuangkan sedikit air panas ke atas isi ikan tersebut selama 1 minit dan toskan.
- Semua bahan yang telah dihiris halus tadi digaulkan bersama dengan isi ikan.
- Kemudian dicampur dengan jus limau kapas.
- See more at: http://my.mustaffa.org/makan-tradisi-hinava#sthash.70Ksxq7B.dpuf
No comments:
Post a Comment